در سال 1375 اولین بار دانشگاه علوم پزشکی مشهد درخواست رسمی راه اندازی این رشته را به دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی ارائه کرد.این درخواست به تصویب رسید واصول راه اندازی این رشته توسط وزارت بهداشت به رسمیت شناخته شد اما با توجه به عدم وجود زیرساخت مناسب در آن دانشگاه اجرای این درخواست به تعویق افتادوتا سال 1379 مسکوت ماند.در آن سال مجددا این بحث از طرف دانشگاه مشهد مطرح شد و توسط وزیر وقت به دبیرخانه شورای آموزش پزشکی ماموریت داده شد در خصوص ضرورت راه اندازی این رشته کار کارشناسی انجام و نظریه مستقیما به وزیر اعلام شود.دکتر هاشمی دبیر وقت شورا گروهی را به سرپرستی دکتر علی بیداری بعنوان مسوول ارزشیابی بخشهای تخصصی وفوق تخصصی دبیرخانه مامور این کار کرد واین گروه در دوره زمانی 6 ماهه حدود 100 کوریکولوم آموزشی در رابطه با طب اورژانس در کشورهای مختلف(امریکا.کانادا.انگلستان.استرالیا) و شرایط ارایه خدمات اورژانس را در بسیاری نقاط دنیا جمع آوری کرد ومورد بررسی قرار داد و نهایتا پیش نویس طرح را اعلام کرد. نظر دبیرخانه این بود که این رشته برای کشور لازم وضروری است ولی کوریکولوم دانشگاه مشهد در رابطه با آموزش متخصصین در بخشهای مختلف به نظر کارا نبودو پیشنهاد دبیرخانه اعزام تیمی از متخصصین به خارج از کشور برای آموزش کوتاه مدت 6 ماهه برای فراگیری ارکان و کوریکولوم و نحوه آموزش این رشته بود تا این کار با مشارکت دانشگاههای علوم پزشکی به ثمر برسد.

  درسال 1379 جلسه ای از طرف وزیر بر گزار شد و از دانشگاههای مادر علوم پزشکی سراسر کشور (7 دانشگاه) با حضور روسا و معاونین دانشگاهها دعوت بعمل آمد تا در مورد حمایت و راه اندازی این رشته اعلام داوطلبی نمایند و وزارت بهداشت هم حمایت خود را در این زمینه اعلام کرد. 8نفر از متخصصین در چهار رشته مختلف انتخاب شدند تا برای دوره تکمیلی به امریکا عزیمت کنند. این افراد شامل دکتر علی بیداری ( داخلی) ،دکتر حمصی(داخلی)،دکترناهید کیانمهر(داخلی)،دکترشاکر(داخلی)،دکتر حسین سعیدی(اطفال)،دکتر سید عباس حسنی(اطفال)،دکتر محسن عباسی(بیهوشی)،دکتر رضا صالحی(بیهوشی) بودند که هسته اولیه تربیت دستیار را تشکیل می دادند ودر یک برنامه بسیار فشرده با هماهنگی دانشگاههای پنسیلوانیا و جرج واشنگتن موفق شدند دوره فلوشیپی طب اورژانس را بعد از 6 ماه به اتمام برسانندو به ایران مراجعت کنند.

  شروع اولین دوره آموزش دستیاری طب اورژانس مربوط به سال تحصیلی 81-80 بودواولین دوره با حضور 9 دستیار شروع شد و 3 سال بعد اولین گروه فارغ التحصیل شدند و همگی بعنوان اعضای هیات علمی برای اشاعه و گسترش هسته های تربیت دستیار بکار گرفته شدند. از سال 83 دانشگاههای تهران و شهید بهشتی هم مبادرت به راه اندازی این رشته کردند وبسرعت درخواستها و تقاضاهای دانشگاهها برای راه اندازی دوره های مشابه توسعه پیدا کرد.

  به جرات میتوان گفت در بعد آکادمیک در یک دهه گذشته هیچ رشته ای به اندازه طب اورژانس در کشور مورد استقبال و توسعه واقع نشده و امیدواریم در سنوات بسیار نزدیک این رشته تبدیل به یک رشته مادر در جایگاه آکادمیک بشودو رشته های فوق تخصصی نظیر  Pediatric emergency,Emergency ultrasonography,clinical toxicology,Hyperbar medicine  به مجموعه رشته های فوق تخصصی منشعب از طب اورژانس اضافه شوند.

  از منظر جایگاه درمانی این رشته در مدت اندک 8-7 ساله توفیق بسیار قابل ملاحظه ای در حوزه اورژانس پیش بیمارستانی و بحرانها بصورت مستقیم و غیر مستقیم داشته است.بعنوان مثال اکنون بسیاری از دست اندر کاران و مشاوران در حوزه مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی از متخصصین دارای بورد این رشته هستند و بسیاری از طرحها و آموزشها با مشارکت مستقیم اعضای هیات علمی طب اورژانس صورت می گیرد.

  از نظر ارتقا ارایه کیفیت خدمات در بیمارستانهای واجد طب اورژانس آکادمیک اطلاعات رو به افزایشی وجوددارد که هم سطح رضایتمندی، هم سطح ارایه خدمات وهم دامنه خدمات بصورت قابل ملاحظه ای افزایش پیدا کرده و تقریبا در مراکز تخصصی طب اورژانس تهران (شامل بیمارستانهای رسول اکرم،هفتم تیر،امام حسین،امام خمینی) سالانه بیش از 200000 بیمار در اورژانس پذیرش میشوند و خدمات درمانی خودرا مستقیما از متخصصین این رشته دریافت میکنند.

  • آدرس پایین سایت
  • تماس پایین

Copyright © 2023 Iranian Society of Emergency Medicine

TPL_BACKTOTOP